Historien bak Canvas Hove i Arendal

Sørvest på Tromøy utenfor Arendal ligger Hoveodden, en perle i Raet Nasjonalpark. Hove har vært et populært utfart- og rekreasjonssted for Austegder siden 1920-tallet. Det sies at arbeiderbevegelsen drev kiosk der ute allerede den gang, og stedet ble flittig brukt av teltere for overnatting.
3. mars 2021

Camping på Hove

I 1961 åpnet Tromøybrua (lokalt: Tromøybroa). Med lettere adkomst til fots, med sykkel eller, for de som hadde det, bil, ble det etablert campingplass i 1967. Denne var i privat eie og ble drevet frem til 2004. Da ble Hove Camping overtatt av Hove Drift og Utviklingsselskap (HDU), et kommunalt aksjeselskap som skulle forvalte og utvikle Hove som sted.

Mittet

Bilde: Mittet, Public Domain. 1965. Legg merke til hvor stranda er i forhold til i dag.

Jan Fasting

Jan Fasting startet sitt første guidefirma – Adventura – allerede i 1989. Basen var Røde Kors’ hytte på Hove som hadde stått ubrukt i flere år. Aktivitetene Adventura tilbød den gang var de samme som i dag; seiling, sykling, padling og dykking.
I 2015 var HDU i en strategiprosess, og Jan ble hentet inn i styret som rådgiver for å bidra med sin kompetanse innen naturbasert turisme. Den kommunale leirskolen ble etablert, og drift av campingen ble utlyst i en lukket konkurranse med et trettitalls inviterte firmaer.

Sørlandets første glamping

Våren 2018 vant Canvas Hotels konkurransen om å drive camping på Hove. Senere samme året ble kontrakten med HDU signert, og planene våre om Sørlandets første glamping og aktivitetssenter – Canvas Hove – ble presentert.

Målet vårt er å bygge et spennende reisemål i Arendals-området. Med mulighet for aktiviteter hele året, ser vi på sikt for oss helårsdrift. «Det er alltid sesong for noe» – for å sitere Jan. Vi ønsker å drive miljøvennlig og bærekraftig på lag med naturen. Overnatting er i telt, yurter, kokonger og på sikt microhytter, eller andre kreative overnattingsmoduler. Maten i vår restaurant har solid lokal forankring. Våre aktiviteter skal være uten sjenerende støy og uten fossildrevne motorer, og området er på ny fritt for biler.

Drømmejobben i Arendal

Canvas Hove er den arbeidsplassen vi selv alltid har drømt om. Det er stedet vi selv ønsker å tilbringe fritiden vår. Canvas Hove er langt ifra bare eksklusiv glamping for tilreisende fra inn- og utland. Vi ønsker å bidra til lokalsamfunnet med arbeidsplasser, tilby både lokale og tilreisende i alle aldre et godt og spennende aktivitetstilbud og gjøre Hove og Arendal til et attraktivt feriested.

Vi er langt fra ferdige, men gleder oss til veien videre og ønsker deg velkommen til å ta del i reisen vår.

Vebjørn T. Haugerud