Ren matglede i vår restaurant Canvas Hove i Arendal

For å forstå matkonseptet på Canvas Hove i Arendal, må vi se tilbake til oppstarten av Canvas Telemark i 2010. Fra starten har fokus vært å servere noe mer enn bare avansert turmat. Gjerne enkle velsmakende retter, tilberedt over åpne flammer, men som også like gjerne kan serveres på et bord med hvite duker. Vi kaller det ofte «Brainfood», der aktivitetene, omgivelsene og mennesker står i stil med maten – eller omvendt.
2. mars 2021

Da vi åpnet restauranten på Canvas Hove i 2019, etter betydelig oppussing av lokalene, ønsket vi å videreutvikle og gjenskape magien og de gode smakene fra Canvas Telemark. Det som startet ved et stormkjøkken på fjellet i Telemark, hvor grunder Jan Fasting skisset opp det som vi selv synes er «verdens kuleste Villmarkshotell».

«All mat er god mat,
såfremt den blir laget med hodet og hjertet»

 

Dette er et sitat fra en av de første kjøkkensjefene Frode Laupsa jobbet med, og som har stått han nær i nærmere 22 år som kokk. Enkle ord å si, men veldig krevende å følge opp.

Vårt mål er å ha et matkonsept som alle forstår og kjenner seg igjen i – laget med hodet og hjertet. Det ble derfor raskt match da de to eierne, Jan Fasting og Vebjørn Haugerud, som begge er over snittet interessert i god mat og drikke, møtte kokk Frode Laupsa første gang.

Det absolutt viktigste for Canvas-kjøkkenet er at vi følger konseptet og er tro mot råvarer vi har tilgang til i de ulike årstidene. Vår håndplukkede kjøkkenstab lager det meste vi serverer fra bunnen av, resten lages ut ifra våre ønsker (uansett hvor rare de er), av leverandører vi kjenner, og vet kan levere den kvaliteten vi forventer. Så selv om vi lager et fantastisk Foccacia(aktig) brød, betyr ikke det at vi ikke også serverer de beste spesialbrødene fra Baker Jørgensen.

Det har tatt noen år, selvfølgelig med prøving og feiling, men de to siste årene der Frode har administrert to kjøkken på to ulike steder, med ulike gjester, så har vi kommet frem til det matkonseptet som skal til for å skape den rette Canvas-stemningen. Gode, enkle retter, med utstrakt bruk av sesongens beste råvarer, tilberedt med hodet og hjertet av dedikerte kokker. Det skal smake like godt på et enkelt trebord ute i naturen, som på hvite duker inne i vår restaurant under fullmånemiddagene vi arrangerer.

Matkonseptet på Canvas Hotel

På Canvas Hove Restaurant har vi som på Canvas Telemark, vært kompromissløse i hva kjerneverdien består av, «Brainholiday», hvor kropp og sjel skal få et avbrekk fra hverdagen. Både i form av spennende og morsomme aktiviteter, flotte opplevelser, god mat og ikke minst restitusjon. Med dette som bakteppe valgte vi i 2018 å ansette Frode Laupsa som matansvarlig for begge stedene.

Kokk Frode Laupsa

Frode har blant annet vært medeier og kokk på Restaurant Oscarsgate, som i sin tid fikk en stjerne i Michelin-guiden. Han har vært matfaglig rådgiver på Kulinarisk Akademi, Kokkefanatiker på Palace Grill og matnerd på Norges Kokkelandslag. En annen egenskap, og spesielt viktig for Canvas Hove, er at Frode er fra Sørlandet. Og med det har lokalkjennskap til områdene, råvarene, sesongene og ikke minst menneskene her.

Lokale råvarer

Det er viktig for oss å bruke så mye lokale produkter som mulig, bruke årstidene for alt det de er verdt, og ikke minst inneha kunnskap om konservering av overskuddsråvarer, slik at vi kan bruke dem resten av året, som er en del av bærekraften for å drive kjøkkenet vårt best mulig i dag.

«Ren, sunn mat, laget fra bunnen av,
med viten og hjerte står i fokus på Canvas Hove»

Vi bruker mye tid på å finne og bruke lokale produsenter. Ikke utelukkende, men vi velger det beste vi får tak i av sjømat, kjøtt, bær og grønnsaker fra nærområdene.

Vi har vår «egen» fisker, Atle, en mangeårig venn av Canvas. Han leverer nytrukket ål, sjøkreps, fisk og krabber. Alt hentet fra området rundt Hove.

Blåskjellene vi skal bruke i årets meny kommer fra Grimstadområdet. De grilles og det piskes inn røkt smør, eplesider fra Telemark og toppes med gressløk

I sommer kommer vi også ofte til å fyre opp grillen og servere lokal grillmat. Følg oss på Facebook så vet du hva som skjer og når.

Velkommen og nyt det beste fra Arendalsområdet som kan serveres for hode, kropp, sjel og selvfølgelig mage.

Canvas-Teamet