Canvas Telemark – Norges første glamping

Glamping, glamorous camping, luksuriøs camping eller teltliv med komfort er ikke nytt. Fra tidenes morgen har folk bodd i telt, eller andre former for nomadiske boplasser hvor komforten har vært vel så god som stedfaste hus og hytter.          
3. mars 2021

Glamping i Telemark

Man regner med at Henrik VIII av England skapte den første glampingplassen i Frankrike med 2800 luksuriøse telt med «fontener av rødvin» rundt 1520.

Engelskmennene tok også kunnskapen om å telte med stil med hjem fra sine kolonier i Afrika. Canvas Telemark tok det til Norge i 2010. Ser vi bort fra Djenghis Khan, kineserne, afrikanske og arabiske nomader og norske samer, så ja, Canvas Telemark var helt klart først.

Jeg fikk ideen til å skape den norske versjonen av Meryl Streep og Robert Redford sin legendariske telttur fra filmen «Mitt Afrika». Målet var å gjenskape følelsen av å nyte iskald Chablis fra krystallglass under et acaciatre ved Ngorongoro på en liten holme i et fjellvann i Telemark, omgitt av storslått norsk natur.

Badekar 2 personer nyter stillheten

Grunder Jan Fasting og kona i 2011

«Himmelen for stisyklister!»
Terrengsykkelmagasinet

 

Komfort i Telemarks skoger

Canvas er skapt for å tilby komfort i naturen. Med dusj, toalett, badstue og friske bad som viktige ingredienser. Sengene i våre Gerer eller Yurter er levert av Hästens, og blir det kaldt i teltet er det bare å fyre opp vedovnen.

Plassen ble ikke tilfeldig valgt. Allerede i 2004 ble jeg oppmerksom på området i forbindelse med planlegging av en rute til 71°Nord. Første gang deltakerne fikk stisykling som oppdrag var nettopp her. Neste gang var med kjendiser i 2010.

Det skulle vise seg at terrenget er i verdensklasse for stisykling. Her finner du nydelige lange svapartier, krevende doserte barnålstier, flytsti i skogen og åpent landskap. Topografien er småkupert og stiene håndbygde. Dette gir deg timesvis på setet uten å måtte «dytte» sykkelen opp slik du må i Fjørå eller på stiene i Lofoten.
For å sitere Terrengsykkelmagasinet: «Himmelen for stisyklister!»

Jan Fasting

Jan forside Finansavisen